350 g mangoldových listů, pokrájených
6 hrníčků kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 středně velká cibule, pokrájená
3 lžíce olivového oleje
1 a půl hrníčku rýže arborio
půl hrníčku suchého bílého vína
3/4 hrníčku nadrobené gorgonzoly nebo podobného sýra
půl hrníčku vlašských ořechů, opečených a pokrájených nahrubo
pepř
sůl
Nad středním plamenem rozehřejte olej, přidejte cibulku, trochu soli a pepře a za častého míchání povařte 3 až pět minut, dokud vám cibule nezesklovatí. Přidejte rýži, důkladně promíchejte a povařte 3 minuty. Přilijte víno a tolik vývaru, aby byla všechna rýže ponořená. Vařte za občasného míchání tak dlouho, dokud rýže nevsákne většinu tekutin. Vývar poté přilévejte vždy po částech (cca půl hrníčku), počkejte až jej rýže absorbuje než přilijte další část. Po deseti minutách přidejte mangold a dále pokračujte s přiléváním vývaru, což vám zabere dalších 10 až 12 minut. Poté přidejte sýr a ořechy a důkladně promíchejte.Dle potřeby přidejte sůl a pepř.
Tuesday, July 3, 2012
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment