Friday, July 20, 2012

Dýňové rizoto s olivami a mandlemi

2 hrníčky máslové dýně, pokrájené na kostky
3 stroužky česneku, prolisované nebo pokrájené nadrobno
1 hrníček rýže arborio
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce pokrájeného šalvěje
čtvrt hrníčku bílého vína
3 hrníčky ohřátého vývaru
2 hrníčky horké vody
1 hrníček odpeckovaných a pokrájených kvalitních oliv
čtvrt hrníčku opečených mandlí
čtvrt hrníčku parmezánu
1/8 lžičky černého pepře

Nad středním plamenem rozehřejte olej. Přidejte dýni, česnek, šalvěj, pepř a povařte 2 až 3 minuty za občasného míchání. Poté přimíchejte rýži a přilijte víno. Míchejte nad vyšším plamenem, dokud rýže víno nevsákne. Vodu a vývar dejte do hrnce vedle. Postupně přidávejte k rýži vždy po malých částech, míchejte a čekejte dokud rýže neabsorbuje všechnu tekutinu, pak přidejte další část. Poté do rizota přidejte olivy, sýr a podávejte ozdobené mandlemi.

No comments:

Post a Comment