Sunday, June 3, 2012

Broskvové rizoto s bazalkou

3 hrníčky kuřecího vývaru
1 hrníček rýže
2 lžíce másla
půl hrníčku broskví, nakrájených
půl hrníčku nastrouhaného parmezánu nebo jiného sýra
1 lžíce čerstvé bazalky, nakrájené
sůl
muškátový oříšek, stačí špetka

V hrnci zvolna povařte vývar. V druhém hrnci rozpusťte máslo. Přidejte rýži a důkladně promíchejte. Pomalu přidávejte vývar- nejdříve k rýži přilijte jeden hrníček a míchejte dokud se nevstřebá. Až poté přidejte další hrníček vývaru a opakujte postup za stálého míchání. Až rýže absorbuje všechnu tekutinu a bude krásně krémová, sundejte ji z plotny. Přidejte všechny ostatní ingredience a dobře promíchejte. Rizoto se dá podávat jako předkrm nebo jako svačina, ale i jako hlavní jídlo, jen upravte množství ingrediencí.

No comments:

Post a Comment