Tuesday, June 12, 2012

Rebarborový sirup

2 hrníčky pokrájené rebarbory
1 hrníček vody
1 hrníček cukru

Všechny ingredience dejte do hrnce, promíchejte a nad vysokým plamenem přiveďte k varu. Poté snižte na nízkou teplotu a nechte vařit dokud se rebarbora nebude rozpadat a nevypustí do sirupu svojí barvu. Sundejte z plotny a přeceďte. Rebarboru, která vám zbyde ale nevyhazujte. Sirup nechte vychladnout na pokojovou teplotu a přelijte do nádoby, ve které jej chcete uchovávat. Takto vám vydrží až tři týdny. Pokud jste si nechali zbylou rebarboru, můžete ji smíchat s marmeládou, např. jahodovou nebo pomerančovou a použít jako chutnou pomazánku. Rebarboru můžete také přidat například do bílého nebo řeckého jogurtu a využít jako zdravou svačinu.

No comments:

Post a Comment