Thursday, June 28, 2012

Broskvový likér

1 kilo broskví, zbavených pecek a nakrájené na půl centimetrové plátky
800 ml vodky
půl hrníčku cukrového sirupu


Do velké nádoby dejte broskve, zalijte alkoholem, pečlivě uzavřete a nechte týden odstát. Je nutné lahev každý den protřepávat. Po uplynutí této doby pečlivě přeceďte a broskve vyhoďte. Přelijte do lahve a přidejte cukrový sirup. Uzavřete a pořádně protřepejte. Likér skladujte na tmavém, chladném místě alespoň dva týdny bez dalšího protřepávání. Čím déle likér necháte zrát, tím bude chuť jemnější. Místo běžného cukrového sirupu můžete přidat některý z ochucených sirupů, múžete jej také ozvláštnit kořením, například skořicí, hřebíčkem nebo vanilkou.

No comments:

Post a Comment