Monday, June 18, 2012

Fenyklovo-pórková polévka

1 fenykl
1 pórek
2 hrníčky kuřecího vývaru
1 lžíce olivového oleje
sůl
1 lžíce pernodu (pokud máte rádi opravdu intenzivní lékořicovou chuť)

Pórek omyjte a nakrájejte. Fenykl taktéž omyjte, seřízněte a rozčtvrťte. Zbavte se jeho středu a čtvrtky pokrájejte. Na středním plameni rozehřejte olej, přidejte pórek s fenyklem a osolte. Vařte za občasného míchání dokud pórek nezesklovatí, pět až deset minut. Přidejte vývar a případně pernod, vařte cca půl hodiny, dokud fenykl nezměkne. Poté nechte polévku trochu vychladnout a rozmixujte ji. Následně vraťte polévku do hrnce, ohřejte, podle potřeby přisolte a můžete servírovat, ozdobenou fenyklovými lístky nebo trochou domácího ochuceného oleje. 

No comments:

Post a Comment