Tuesday, June 12, 2012

Cuketovo-hrušková polévka

4 střední cukety, pokrájené na kostky
2 zralé ale stále pevné hrušky, oloupané, bez jadřince, na kostky
3 lžíce olivového oleje
1 mrkev, oloupaná, pokrájená
1 brambora, oloupaná, pokrájená
1 cibule, oloupaná pokrájená
půl lžičky čerstvého tymiánu
4 hrníčky zeleninového vývaru
sůl
pepř

Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středním plameni. Přidejte mrkev, cibuli, brambor, tymián, sůl a pepř. Občas promíchejte, dávejte si pozor, aby vám zelenina nezhnědla. Až vám změkne cibule, přidejte cuketu a za občasného míchání vařte dalších deset až patnáct minut, dokud nezměkne všechna zelenina. Přidejte hrušku a vařte dalších pět minut. Přilijte vývar a přiveďte k varu. V případě nutnosti ještě dochuťte. Polévku následně nechte vychladnout a poté ji rozmixujte. Podávat se dá teplá i studená. Ozdobená kousky cukety a nebo máty.

No comments:

Post a Comment