Monday, October 25, 2010

Dýňovo-krupicová kaše

1060 g dužiny z dýně nakrájené na kostičky
750 ml mléka
1 hřebíček
kousek celé skořice
100 g dětské krupice
200 ml mléka
sůl
cukr moučka
skořice mletá
med
kousky másla

Nakrájenou dužinu dýně, hřebíček a kousek celé skořice vložíme do většího kastrolu, zalijeme mlékem, mírně osolíme a za občasného míchání vaříme kolem 25 minut. Vyzkoušíme, zda je dužina dostatečně měkká (pokud ne, vaříme dalších 5–10 minut), pak ručním tyčovým mixerem rozmělníme, kaši odstavíme. V mléce rozmícháme dětskou krupičku, dýňovou kaši dáme zpět na zdroj tepla, vlijeme krupičku a za stálého míchání vaříme do bodu varu, zdroj tepla snížíme a ještě chvíli vaříme, ale pozor aby se kaše nepřipalovala. Ihned podáváme, na talíři zdobíme kousky másla, moučkovým cukrem, jemně mletou skořicí a medem.

No comments:

Post a Comment