na těsto:
100 g slaného másla
100 ml cukru
450 ml mouky
2 žloutky
2 polévkové lžíce whisky
1 čajová lžička prášku do pečiva
na náplň:
3 hrušky
3 až 4 polévkové lžíce cukru
čerstvý zázvor
3 polévkové lžíce vody
na dekoraci:
bílky
vlašské ořechy
Oloupejte a nakrájejte hrušky. Zázvor nakrájejte najemno a smíchejte v pánvi s hruškami. Přidejte cukr a vodu a zlehka povařte dokud vám hrušky nezměknou a obsah pánve nezhoustne. Dále se pustíme do těsta. V misce smíchejte cukr s máslem dohladka. Za stálého promícháváni postupně přidejte žloutky a potom whisky. Přidejte mouku a prášek do pečiva a vytvořte těsto. Těsto rozválejte a pomocí vykrajovátka nebo skleničky z něj vykrojte kolečka. Do prostřed každého kolečka dejte trochu hruškové náplně a přeložte tak, aby vám vznikly půlměsičky. Ujistěte se, že jsou dobře uzavřené. Potřete půlměsíčky bílky a na každý dejte půlku vlašského ořechu. Pečte na 175 asi deset až dvanáct minut.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment