Tuesday, October 26, 2010

Vejce plněná kuřecím salátem s citrónem a koprem

1 kilo kuřecích prsou
1 a půl lžičky soli
půl lžičky čerstvě umletého černého pepře
24 velkých vajec uvařených natvrdo, oloupaných
1 hrníček majonézy
2 jarní cibulky nakrájené najemno
1 polévková lžíce čerstvé pokrájené petrželky
1 polévková lžíce čerstvého nakrájeného kopru
2 polévkové lžíce čerstvé citronové šťávy

Kuřecí maso rovnoměrně osolte a opepřete. Grilujte při vysoké teplotě s uzavřeným víkem od grilu 6 až 8 minut na každé straně, nebo dokud maso nebude připravené. Nechte 15 minut odstát, poté přikrijte a nechte půl hodiny vychladit v lednici. Rozpulte uvařená vejce na půl a opatrně vyjměte žloutky. Smíchejte majonézu, petržel, cibulku, kopr a citronovou šťávu s půl lžičkou soli. Vychlazená kuřecí prsa rozmixujte, nebo nakrájejte na velmi dorobné kousky a přimíchejte k majonézové směsi tak, aby se ingredience krásně spojily. Kuřecí směs nandavejte rovnoměrně lžičkou do polovin vajíček. Přikryjte a alespoň hodinu nechte vychladnout.

No comments:

Post a Comment