10 hrníčků vody
2 a čtvrt hrníčku cukru
17 snítek estragonu
6 hrníčků citronové šťávy (cca 40 citronů)
12 tenkých plátků citronu na ozdobu
sůl
led
V hrnci zkombinujte 4 hrníčky vody s cukrem a za míchání přiveďte k varu. Poté povařte na středním plameni asi 25 minut, dokud se vám sirup nezredukuje na asi tři hrníčky a čtvrt. Sejměte ze sporáku a přidejte 5 snítek estragonu. Nechte odstát, ale často promíchávejte, dokud se vám sirup nedostane na pokojovou teplotu, což by mělo být za cca půl hodiny. Odeberte estragon. Ve velké skleněné nádobě smíchejte zbytek vody s estragonovým sirupem a citronovou šťávou. Přidejte špetku soli a míchejte dokud se nerozpustí. Servírujte s ledem, ozdobené zbývajícími snítky estragonu a citronovými plátky.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment