Monday, October 25, 2010

Lilková náplň do raviol

450 gramový lilek
sůl
1 lžička másla
1 lžička olivového oleje
2 stroužky česneku, na tenké plátky
1 malá cibule, nasekaná na drobno
2 masitá rajčata
8 lístků bazalky
čtvrt hrníčku kozího sýra

Oloupejte lilek a nakrájejte ho na kolečka. Posolte a vložte lilek do cedníku. Nehcte hodinu odležet, potom lilek omyjte, osušte, nakrájejte nadrobno a prozatím odložte. Ve středním hrnci na středním plameni rozehřejte olej a máslo. Přidejte česnek a cibuli a zpěňte. Nenechte česnek připálit. Blanšírujte rajčata v hrnci s rychle se vařící vodou 20 vteřin, poté rajčata dejte do misky se studenou vodou, aby se přestaly vařit. Oloupejte je, zbavte semínek a nakrájejte na malé kostičky. Přidejte rajčata k cibuli a česneku, přidejte bazalku. Povařte cca 15 minut za občasného míchání. Přidejte lilek a vařte dokud se neutvoří hustá konzistence ideální pro náplň. Přimíchejte kozí sýr. Nechte směs vychladit předtím, než s ní začnete naplňovat ravioli.

No comments:

Post a Comment