Tuesday, October 5, 2010

Ostružinovo-rebarborové čatní

hrníček granulovaného cukru
hrníček hnědého cukru (tmavá varianta)
4 hrníčky čerstvých ostružin
2 hrníčky rebarbory nakrájené na tenké plátky
2 hrníčky celeru nakrájeného na tenké plátky
1 hrníček červené cibule, již nakrájené
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lřičky skořice
1/4 lžičky hřebíčku
1/4 lžičky soli
3/4 hrníčku suchého červeného vína
1/4 hrníčku červeného vinného octa
2 stroužky česneku, rozmačkané

Všechny ingredience dejte do pánve a přiveďte k varu. Snižte plamen a zlehka vařte za častého míchání hodinu, nebo dokud čatní nezhoustne. Nechte vychladit a poté dejte čatní do vzduchotěsných nádob. V lednici vydrží až dva měsíce.

No comments:

Post a Comment