15-20 snítek tymiánu
2 polévkové lžíce rostlinného oleje
1 střední máslová dýně, podélně rozpůlená
půlka vanilkového lusku, podélně naříznutá s vyndanými semínky, které si dáme stranou
špetka muškátu
Dle postupu si připravíme těsto na 18 raviol
Dále budeme potřebovat teplou máslovo-šalvějovou omáčku
Předehřejte si troubu na 200. Plech posypte tymiánem a přidejte olej. Dýni opepřete, osolte a dejte na plech, hladkou stranou dolů. Pečte cca 40 minut, nebo dokud dýně nebude měkká. Nechte ji zchladnout. Poté dýni vydlabejte. Vnitřek dejte do velké misky a slupku vyhoďte. K dýni přidejte muškát, vanilková semínka a ještě přidejte sůl a pepř. Ingredience rozšťouchejte, ale ne úplně do hladka. Náplň dejte do cedníku nad misku a nechte půl hodiny odkapat. Na připravená kolečka raviol dejte asi dvě lžičky náplně a ravioli uzavřete a uvařte v osolené vodě. Servírujte s máslovo-šalvějovou omáčkou
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment