Tuesday, May 25, 2010

Domácí těstoviny

Místo suchého popisu co a jak máte dělat, jsem pro vás našla video italské šéfkuchařky připravující fettuccine, tedy obyčejné nudle:) Zvolila jsem tento postup pro to, že od Italky můžete okoukat fígle, které vám žádný recept nevysvětlí, a také pro toho, co nikdy nedělal těsto je názorná ukázka přecijen uklidňujícím elementem:)
této stránce najdete video,a když sjedete níž i ingredience nutné pro výrobu nudlí a popis toho co máte dělat, neb italce je poměrně blbě rozumět.

Domácí ravioli se připravují obdobně. Stejným způsobem připravíte těsto, válečkem rozválíte na tenký plát. Dále je potřeba z těsta ravioli vykrojit. Jednoduchá finta spočívá v užití skleničky. Skleničku obrátíte a postavíte na těsto a obkroužíte ji nožem, tím si zajistíte, že budou mít ravioli stejnou velikost a tvar. Vyřízněte z plátu těsta co nejvíc koleček, zbylé těsto opět uválejte do plátu a pokračujte ve vykrajovaní. Co se plnění ravioli týče, do prostřed vykrojeného kolečka patří jedna čajová lžíčka vámi zvolené náplně. V misce rozmíchejte vejce, které následně prstem rozetřete po okraji jednotlivých koleček s náplní, vejce tu funguje jako lepidlo. Poté přiklopte dalším kolečkem a prsty přitlačte. Protože chcete z raviol vytlačit veškerý vzduch, ideální je postupovat při stlačování dvou plátků z jedné strany na druhou, tedy obkroužíte kolečko a vzduch vytěsňujete postupně. Ravioli si můžete i předpřipravit. Po slepení koleček je dejte do mrazáku, vždy jen v jedné vrstvě a nechte zmrznout. Poté je můžete přendat do mističek nebo čehokoliv jiného v čem je chcete skladovat. Ravioli se vaří v osolené vodě, kterou jste přivedli k varu, a to jen pár minut, ideální je si v průběhu vaření vyzkoušet jestli už jsou dostatečně hotové.

No comments:

Post a Comment