Tuesday, May 25, 2010

Angreštová omáčka

Angreštová omáčka

hodí se k jehněčímu, k lososu, popřípadě vepřovému.

Potřebujete:
1 hrneček angreštu
1 polévkovou lžíci cukru krystalu
1/4 hrnku vody
1/2 hrnku nakrájené cibule (je jedno jak precizně nakrájené, omáčka stejně projde mixérem)
súl
pepř

angrešt, vodu, cibuli a cukr nasypejte do menšího hrnce.Promíchejte a přiveďte k varu, na hrnec dejte poklici, a takto zakryté vařte na mírném plameni dokud angrešt nezměkne (cca 10-15 min) Poté, co angrešt změkne odstraňte ze sporáku a vložte omáčku do mixéru. Mixujte do té doby, než bude omáčka úplně hladká. Dle chuti přidejte trošku pepře a soli. Omáčka se dá podávat studená i teplá.

No comments:

Post a Comment