Tuesday, May 25, 2010

Levandulový sorbet


1 hrníček cukru
2 hrníčky vody
1 polévková lžíce levandulových květů
2 a půl lžíce citronové šťávy
2 polévkové lžíce vodky

Na středním plameni zkombinujte v hrnci cukr a vodu, a vařte dokud se cukr nerozpustí. Poté přidejte levanduli a míchejte dokud směs nepřivedete k varu. Snižte plamen na mírný a nechte vařit pět minut. Potom hrnec sundejte z plotny, přikryjte a nechte odstát deset minut. Dále je třeba obsah hrnce zcedit a odstranit levandulové kvítky. Poté přidejte do sirupu vodku a citronovou šťávu a dobře promíchejte. Přelijte do vhodné nádoby, přikryjte a vložte do mrazáku. Až bude směs napůl zmrzlá, vyndejte ji z mrazáku a vidličkou rozmačkejte, následně vraťte do mrazáku. Až bude sorbet úplně zmrzlý, vyjměte jej a dejte do mixéru, mixujte dokud nebude krásně jemný. Poté jej opět vložte do nádoby, přikryjte a nechte v mrazáku.

No comments:

Post a Comment