Tuesday, May 25, 2010

Okurkový koktejl s koprem

Okurkový koktejl s koprem

1 okurka
1 stroužek česneku
1 litr podmáslí nebo kefíru
1 lžíce kopru
sůl
mletý bílý pepř
1 mrkev
kopr na ozdobu

Okurku omyjeme a odkrojíme z ní špalíček, který později nakrájíme na hranolky. Zbylou okurku oloupeme a nakrájíme na menší kousky a dáme do mixéru. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený stroužek česneku, přilijeme asi 150 ml podmáslí a vše znovu mixujeme přibližně půl minuty, dokud nebude směs hladká. Poté dolijeme zbytek podmáslí, přidáme nasekaný kopr, sůl a pepř. Znovu mixujeme cca 3-5 vteřin, aby se všechny ingredience spojily. Hotový koktejl necháme v ledničce chvíli vychladit. Mrkev očistíme a nakrájíme společně se zbylou okurkou na tenké hranolky. Vychlazený koktejl rozlijeme do sklenic a ozdobíme mrkví, okurkou a koprem.

No comments:

Post a Comment