Tuesday, May 25, 2010

Víno s broskvovými listy

Víno s broskvovými listy

Potřebujete:
40 až 50 mladých broskvových listů, které by neměly být postříkány žádnými chemikáliemi.
1 lahev červeného vína s ovocnou chutí. Stačí levné víno, jen když bude mít ovocnou příchuť.
3 polévkové lžíce brandy, nebo koňaku.
7 polévkových lžic cukru.

Nejprve otřete broskvové listy vlhkým hadříkem, aby byly důkladně očištěny. Následovně dejte všechny přísady do vhodné nádoby a uložte do lednice na deset dní. Jednou denně je potřeba víno protřepat. Po uplynutí této doby víno ochutnejte, pokud vám sedí jeho mandlová chuť, víno sceďte (odstraňte všechno listí) a slijte do lahve, ve které chcete víno uchovávat a zašpuntujte. V případě, že se vám víno po deseti dnech ještě nezdá, nechte ho v lednici další čtyři dny. Po stočení do lahve vám víno vydrží v lednici určitě půl roku.

Víno se podává jako aperitiv a většinou s ledem, aby se strávnící moc brzy "nenamazali".

No comments:

Post a Comment