Tuesday, May 25, 2010

Opékaná mrkev s tymiánem

Opékaná mrkev s tymiánem

Dá se podávat k masu, samotná, nebo s bramborem pro vegetariánské jídlo.Tento recept je pro 3-4 osoby, dle toho jestli hodláte mrkev používat jen jako přílohu či nikoliv.

2 polévkové lžíce olivového oleje
1 čajová lžička soli
půl čajové lžičky čerstvě namletého černého pepře
4 snítky čerstvého tymiánu
1 polévkova lžíce medu
2 polévkové lžíce nesoleného másla
1.5 libry, tedy asi 680 gramů mrkve, nakrájené podélně na asi pěti centimetrové kusy

předehřejte si troubu na 230

Vezměte středně velký hrnec, který se dá použít i do trouby a zatím ho dejte na sporák, plamen si nastavte vysoký. Do hrnce dejte olivový olej, a až bude rozpálený, přidejte mrkev, sůl a pepř. Vařte mrkev po obou stranách asi dvě minuty.Přidejte tymián a máslo a opatrně přidávejte med. Poté sejměte hrnec ze sporáku a dejte jej do trouby,a pečte 6-8 minut, nebo do té doby, dokud mrkev nezezlátne a nezměkne. Vyjměte z trouby a můžete podávat.

No comments:

Post a Comment