Wednesday, May 26, 2010
Angreštový kečup
900g angreštu (ideálně lehce nezralého)
3 stroužky česneku
1 pol. lžíce soli
1 čaj. lžička cayenského pepře
1 pol. lžíce hořčičných semínek
860 ml bílého vinného octa
340 g cukru
112 gramú rozinek sultánek (zlaté rozinky, ne tmavé)
Nakrájejte angresšt na půlky a vložte do hrnce. Lžíci angrešt rozmačkejte. Rozdrťte česnek a přidejte ho k angreštu. Poté přidejte všechny ostatní ingredience. Přiveďte k varu a míchejte, dokud se vám cukr nerozpustí. Potom snižte plamen a přikryjte hrnec. Zvolna vařte cca půl hodiny. Poté sceďte a nalijte do horkých sterilovaných lahví.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment