Švestky v brandy
4 hrníčky brandy
4 hrníčky cukru
4 hrníčky malých švestek
V hrnci přiveďte k varu na vysokém plameni brandy s cukrem. Poté plameň snižte a míchejte dokud se cukr nerozpustí. Následně skládejte švestky do horkých sterilovaných nádob (nechte si rezervu něco málo přes centimetr, kvůli objemu švestek. Původní recept udává půl palce, což je 1.27 cm pokud dobře počítám, ale šaškovat u švestek s pravítkem nemusíte:)) Poté zalijte švestky horkým sirupem, tak, aby nádoba byla plná. Dejte si pozor na vzduchové bublinky a nezapomeňte otřít vršky nádob, sirup nečekaně lepí, tak pozor abyste švestky vůbec někdy otevřeli:) Nechte stále ještě otevřené nádoby chvíli odstát a zchladnout, poté uzavřete víčky. Švestky vám vydrží až jeden měsíc v lednici.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment