Tuesday, May 25, 2010
Brusinkový likér
2 hrníčky cukru
1 hrníček vody
350 gramů brusinek
3 hrníčky vodky
Ve středním hrnci zkombinujte cukr s vodou, vařte pět minut na středním plameni za stálého mícháni, dokud se cukr nerozpustí. Poté sejměte hrnec z plotny a úplně vychlaďte. Do mixéru vložte brusinky, mixujte po dobu cca 2 minut dokud nebudou dobře nasekané. V misce smíchejte sirup a brusinky, přilijte vodku. Likér nalijte do sklenic a uzavřete. Nechte odstát v chladném tmavém místě tři týdny. Každý den je nutné likér protřepat. Po uplynutí tří týdnů likér zceďte, odstraňte pevné části. Přelijte likér do nádob v kterých jej chcete uchovat. Likér vydrží při pokojové teplotě nebo v lednice až jeden rok. Pít se dá samotný, nebo jako součást koktejlů, například Cosmopolitan. Z množství udaném v receptu uděláte asi 4 sklenice, pokud chcete likéru víc, znásobte si ingredience dle potřeby.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment