Tuesday, May 25, 2010

Lehká rajčatová polévka


6 polévkových lžic extrapanenského olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená nadrobno
9 stroužků česneku, rozdrcených
6 snítek majoránky, popřípadě další na ozdobu
15 zralých rajčat, nasekaných na hrubo
1 čajová lžička cukru
čerstvě umletý černý pepř a hrubá sůl(např.mořská)

V hrnci na polévku ohřejte olej na nižším až středním plameni. Přidejte cibuli s česnekem, vařte a občas zamíchejte dokud nebude cibulka průhledná a jemná (cca 15 minut).Přidejte rajčata, majoránku, cukr a dle chuti sůl a pepř. Zvyšte plamen na vyšší a přiveďte k varu. Pote plamen snižte na střední a zvolna vařte do té doby dokud tekutina neubyde o cca čtvrtinu a nezhoustne (cca 15-20 min). Sundejte z plamene a odstraňte majoránku. Nechte polévku stát 10 minut. V kuchyňském robotu vytvořte z polévky pyré, odstraňte tuhé kousky. Podávejte ozdobené snítky majoránky, můžete ještě trochu dopepřit a přisolit dle chuti.

No comments:

Post a Comment