Tuesday, May 25, 2010

Bramborová kaše s česnekem a cibulí

Bramborová kaše s česnekem a cibulí

3 polévkové lžíce oleje
2 velké cibule nakrájené nadrobno
sůl s hrubými krystalky (košerovaná, mořská)
kilo brambor, oloupané a nakrájené na čtvrtky.
4 stroužky česneku, rozdrcené

Nastavte sporák na nižší až střední plamen a na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje. Přidejte cibuli, posypte solí a vařte. Míchejte obsah pánve často, cibulce bude trvat kolem 40 minut než zkaramelizuje. Do středně velkého hrnce vložte brambory a česnek a zalijte dostatečným množstvím vody (nejenže brambory musí být ponořené, ale část této vody budeme potřebovat později, takže hladina vody by měla převyšovat brambory o 2 až 3 centimetry) Přiveďte brambory k varu a posolte. Přiklopte hrnec a nechte brambory vařit čtvrt hodiny až dvacet minut. Po uplynutí této doby zceďte, až na jeden šálek vody, který si ponechte v hrníčku stranou. Brambory a česnek vraťte do hrnce, přilijte dvě zbylé lžíce olivového oleje a posolte. Dále šťouchejte brambory dokud vám nevznikne jemná kaše, můžete přilít trochu vody, kterou jste si dali stranou předtím. Přimíchejte cibuli a můžete podávat.

No comments:

Post a Comment