Tuesday, May 25, 2010

Brusinkové yule bonbony

Brusinkové yule bonbony

3 hrníčky cukru
2 tyčinky skořice
6x celý hřebíček
3 hrníčky vody
3 hrníčky brusinek
1 hrníček smíchaného cukru moučky s jedním vanilkovým cukrem pro obalení bonbonů.

Dejte cukr krystal, skořici, hřebíček a vodu do hrnce na sporák. Na prostředním plameni přiveďte k varu. Povařte asi tak minutu a míchejte, dokud se vám nerozpustí cukr. Poté sundejte hrnec z vařiče a vložte jeho obsah do misky, do které přidejte brusinky. Přikryjte a vložte do lednice na osm hodin.Poté vysušte brusinky, oddělte skořici s hřebíčkem, které samozřejmě není třeba vyhazovat, ale využijete je k jiným receptům (např.zimní koktejly). Do misky nasypte moučku s vanilkovým cukrem a opatrně přidejte brusinky a pečlivě je obalte.Poté vyskládejte výsledek na pečící papír a hodinu až dvě nechte bonbony zasychat. Uchovejte ve vzduchotěsném obalu jeden až dva dny, nebo připravte bonbony k balení jako yule dáreček.

No comments:

Post a Comment