Tuesday, May 25, 2010

Meruňkový likér

Meruňkový likér

2 a půl šálku meruněk
1 a půl šálku granulovaného cukru
1 skořice
1 vanilkový lusk
1 a čtvrt šálku levné vodky

Omyjte a rozpulte meruňky, odstraňte pecky. Dejte ovoce do nádoby a nasypte na něj cukr. Přidejte vanilku a skořici. Poté vše zalijte vodkou a přiklopte víkem. Protřepte, aby se mohl cukr začít rozpouštět. Protřepávejte dvakrát denně, cukru v tomto receptu rozpouštění docela trvá :) Nechte uležet 3 týdny. Po uplynutí této doby likér zceďte. Za další dva dny jej zceďte znovu a nechte ještě týden uležet. Pokud se v nádobě stále objevují sedimenty, zceďte ještě jednou. Až bude likér průzračný, slijte jej do čistých a suchých lahví a nechte uležet ještě alespoň měsíc. Likér se podává studený.

Tip:jakékoliv části meruněk vystavené vzduchu hnědnou, najděte si proto nádobu, kde se tohle nemůže stát.

No comments:

Post a Comment