Grilovaná dýně
1 půl až třičtvrtě kilová dýně
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, rozdrcený
sůl
3 polévkové lžíce vinného octa (je jedno jestli bílého nebo červeného, záleží na preferencích.Osobně bych volila bílý)
3 polévkové lžíce cukru
nasekaná čerstvá máta, nebo petržel
1 stroužek česneku nakrájený na jemné plátky (můžete ale nemusíte použít)
Rozřízněte dýni napůl a vydlabte. Pokud chcete, schovejte si semínka na pražení. Rozpůlenou a vydlabanou dýni oloupejte a nakrájejte na cca 2 centimetrové plátky. Do misky dejte olivový olej, rozdrcený česnek a sůl, promíchejte a důkladně ve směsi obalte každý dýňový plátek. Takto připravené plátky položte na gril a pečte po obou stranách pár minut. Zatímco grilujete, dejte do pánvičky vinný ocet, cukr, a jakýkoliv zbylý olej s česnekem a vařte dokud se nerozpustí cukr a omáčka trošku nezhoustne. Po sejmutí plátků z grilu pokapte zálivkou, můžete přidat mátu, nebo petržel a nakrájený česnek.
Tuesday, May 25, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment