Dušené nové brambory s cibulkou a bobkovým listem
10-12 malých nových brambor
1 cibule
1 bobkový list
1 polévková lžíce olivového oleje
1 hrníček vývaru (zeleninový nebo kuřecí)
1 polévková lžíce balzamikového octa
Nasekejte cibuli. V hrnci na středním plameni rozehřejte olej, přidejte cibulku a pět minut povařte. Pokud máte malé nové brambory přibližně velké jako golfový míček, nechte je vcelku. Pokud jste sehnali jen brambory větší, nakrájejte je na půlky nebo čtvrtky, v případě, že jsou brambory hodně velké. Do hrnce přidejte bobkový list, ocet, brambory a vývar. Přiklopte, snižte plamen a poduste cca 20 minut nebo dokud brambory nezměknou. Poté sundejte pokličku a za občasného míchání pokračujte ve vaření dalších 15 minut, dokud z vývaru nebude jen hustá sirupovitá poleva.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment