Tuesday, May 25, 2010

Brusinková omáčka s fenyklem

Brusinková omáčka s fenyklem

1 hrníček nasekané fenyklové hlízy
1 hrníček pomerančové marmelády
1 hrníček vody
1 hrníček cukru
350 gramů čerstvých brusinek
1 čajová lžička najemno nakrájené petrželky

do středně velkého hrnce nalijte vodu a nasypte cukr, míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte fenykl a přiveďte k varu. Až se vám obsah hrnce začne vařit, snižte teplotu a přibližně pět minut fenykl zvolna vařte. Přidejte brusinky a opět zvyšte teplotu a přiveďte směs k varu. Vařte do té doby, dokud vám brusinky nepopraskají. Poté přidejte petrželku a marmeládu a vařte na středním ohni 10 minut, aby vám omáčka zhoustla. Podávat se dá studená i teplá.

No comments:

Post a Comment