Tuesday, May 25, 2010
Pórkovo-bramborová polévka
3/4 hrníčku nakrájeného pórku (bílá část kousek zelené)
2 hrníčky brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
čtvrt hrníčku másla
3 hrníčky zeleninového vývaru
3 polévkové lžíce mouky
pepř dle chuti
1 čajová lžička sušené bazalky
čtvrt lžičky sladké papriky
2 špetky muškátového oříšku
půl hrníčku mléka
1 polévková lžíce mouky
Na středním plameni rozpusťte máslo, přidejte pórek a pět minut povařte. Přidejte brambory a vařte dalších pět minut. Přisypte tři lžíce mouky, poté opatrně přilívejte vývar. Za neustálého míchání okořeňte pepřem, muškátovým oříškem a paprikou. Vařte dvacet až dvacet pět minut, dokud nebudou brambory měkké. Do půl hrníčku mléka dejte zbývající polévkovou lžíci mouky, výsledek přidejte do hrnce. Znovu povařte.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment