2 velké cibule
2 střední mrkve
3 celery
1 celý česnek, větší
10 kuliček černého pepře
bobkový list
Nejprve oloupejte cibuli a rozkrojte ji napůl, poté každou půlku nakrájejte na velké kousky.Odstraňte z celeru listy, a nakrájejte jej také na velké kousky. Omyjte mrkev a nakrájejte na tlustá kolečka. Česnek rozdělte na stroužky a oloupejte. Do dostatečně velkého hrnce vhoďte všechny dosud připravené ingredience. Nyní je potřeba přidat koření, takže přidejte pepř a bobkový list. Další koření, které se dá přidávat je například tymián, rozmarýn, nebo petržel. Poté nalijte do hrnce vodu tak, aby byla všechna zelenina ponořena. Na vysokém plameni přiveďte k varu, až se vám bude vařit voda, plamen snižte a nechte vývar hodinu vařit (rozhodně ne déle, nebo zeleninu rozvaříte úplně). Po hodině slijte vývar přes síto. Měli byste nyní mít asi litr, tedy čtyři šálky vývaru.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment