Tuesday, October 5, 2010

Omeleta s jarní cibulkou a koprem

2 polévkové lžíce olivového oleje
400 g nových brambor, uvařených a nakrájených na kolečka
4 vejce, rozšlehaná
4 jarní cibulky, nakrájené najemno
1 svazek kopru, nakrájený nahrubo
25g nastrouhaného čedaru

Na pánvi na středním plameni rozehřejte olej. Přidejte brambory a smažte dokud se brambory nezačnou opékat. . V misce mezitím smíchejte vejce, cibulku, kopr, případně trochu soli. Přelijte brambory obsahem misky, snižte plamen, a posypte sýrem. Po cca osmi minutách, strčte pánev do trouby pod gril na 2 až 3 minutky, nebo dokud omeleta z vrchu nezezlátne. (trouba s horním ohřevem, chcete péct jen vršek). Omeleta je výborná za tepla, možné je i dát jí do lednice a sníst ji později studenou.

No comments:

Post a Comment