Tuesday, October 12, 2010

Hrášková polévka s kardamomem a rozmarýnem

1 polévková lžíce rostlinného oleje
1 pórek, umytý a nakrájený nadrobno
1 snítek rozmarýnu, asi deseticentimetrový
3x kardamom celý
340 g brambor, oloupaných a nakrájených
450 g mraženého hrášku

V pánvi rozehřejte olej, přidejte pórek a rozmarýn. V hmoždíři rozdrťte kardamom a jeho semínka dejte do pánve. Zlehka povařte, dokud nebude pórek měkký. Přidejte brambory a 1,1 litru vařící vody. Povařte cca 15 minut, dokud brambory nezměknou. Přidejte hrášek a ještě chvíli zlehka vařte, aby se hrášek rozmrazil. Rozmixujte v mixéru. Vraťte do hrnce a ohřejte. Poté můžete podávat.

No comments:

Post a Comment