Monday, December 13, 2010

Bramborová polévka se šafránem

450 g brambor
1 cibule, nasekaná na jemno.
60 g přepuštěného másla
400 ml zeleninového vývaru
100 ml sladké smetany
citronová šťáva z jednoho citronu
sůl
pepř
špetka šafránu

Brambory uvařte ve slupce, poté je oloupejte, nechte trochu vychladnout a nakrájejte je na kostičky. Rozehřejte přepuštěné máslo, přidejte brambory a cibuli a restujte do zlatova. Přidejte vývar a přiveďte k varu. Polévku osolte, opepřete, přidejte šafrán a ještě ji pět minut povařte. Poté ji rozmixujte a přidejte polovinu smetany. Polévku nyní můžete dle preferencí buď naředit vodou, nebo naopak nechat tekutinu aby se vyvařila a polévka zhoustla. Sundejte ji ze sporáku, zjemněte zbytkem smetany a přidejte citronovou šťávu dle chuti.

No comments:

Post a Comment