2 středně velké cibule, nakrájené
250 g loupaných pečených nebo vařených kaštanů, nakrájených
100 g bílých fazolí, sterilovaných nebo předem uvařených
1/4 čerstvé kapusty, nakrájené najemno
4 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce hladké mouky
1 lžičku mletého nového koření
200 ml 12% smetany
sůl
pepř
V hrnci rozpusťte máslo s olejem, a když začne směs šumět, osmahněte v ní cibuli. Zalijte asi 2,5 l vody, přidejte kaštany (několik si nechte stranou na ozdobu) i fazole, osolte a povařte asi dvacet minut. Kapustu spařte na cedníku vařící vodou a hned ji propláchněte studenou, aby si zachovala barvu. Polévku rozmixujte a postavte znovu na oheň. Smetanu rozmíchejte s moukou a novým kořením, vlijte do polévky a povařte asi dvacet minut, dokud všechno krásně nezhoustne. Pět minut před koncem přidejte spařenou kapustu. Ochutnejte a případně ještě osolte nebo opepřete.
Podávejte ozdobené plátky kaštanů, případně sekanými ořechy.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment