Tuesday, December 21, 2010

Fazolovo-bramborový salát s cuketou

200 g vařených červených fazolí
200 g vařených brambor
2 menší červené cibule
1 středně velká cuketa
1 svazek pažitky
3 lžíce oleje
ocet
cukr
pepř
sůl

Cibuli nakrájejte na tenké měsíčky, brambory a cuketu na kostičky a vše dejte do mísy. Přidejte doměkka uvařené fazole a přelijte zálivkou. Tu si udělejte z octa, oleje, trošky cukru, soli a pepře. Salát promíchejte a nechte uležet nejméně tři hodiny v chladu. Poté salát případně dochuťte, posypte nakrájenou pažitkou a můžete podávat. Jíst jej můžete jako přílohu k masu nebo jen tak s pečivem. Místo zde zmíněné jednoduché zálivky můžete použít jinou, popřípadě alespoň využijete vaše bylinkové octy.

No comments:

Post a Comment