3kg zralých rajčat, nejlépe oválných
1 hlavička česneku
100 ml bílého vinného octa
olivový olej
6 snítek tymiánu
hrubá sůl
Rajčata spařte vroucí vodou, zchlaďte a oloupejte. Nakrájejte je na půlky nebo čtvrtky, rozložte na plech a posypte solí. Česnek rozeberte na stroužky a přidejte mezi rajčata. Sušte v troubě při 100 stupních asi 2 hodiny. Poté obsah plechu vložte do misky, zalijte octem a nechte 2-4 hodiny marinovat. Poté ocet slijte, rajčata vymačkejte a česnek oloupejte a promíchejte s částí oleje. Čisté sklenice naplňte rajčaty s česnekem, proložte tymiánem, promíchejte a po okraj dolijte olivovým olejem. Uzavřete víčky a sterilizujte 5 minut při 100 stupních.
Monday, December 13, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment