Saturday, December 11, 2010

Lilková pomazánka

2 větší lilky
2 stroužky česneku
2 jarní cibulky
3 lžíce olivového oleje
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce opražených nasekaných mandlí
1 lžíce nasekané petrželové natě
drcený zelený pepř
sůl

Lilky omyjte, propíchejte je na několika místech vidličkou, aby z nich mohla unikat pára a dejte je na plech. Vložte do trouby předehřáté na 220 °C a pečte cca 25 - 30 minut. Poté nechte lilky vychladnout. Omyjte cibulky, odřízněte kořínky a bílou i zelenou část nakrájejte na tenká kolečka. Česnek oloupejte a prolisujte. Hotové a vychladlé lilky podélně rozřízněte, lžící vyberte dužinu a dejte ji do mixéru. K ní přidejte prolisovaný česnek, jarní cibulku, 3 lžíce oleje, citrónovou šťávu, mandle, sůl a pepř a rozmixujte do hladka. Hotovou pomazánku dejte do misky a nechte uležet v lednici. Podávejte na pečivu posypané jemně nasekanou petrželovou natí.

No comments:

Post a Comment