Tuesday, December 21, 2010

Rizoto s houbami a granátovým jablkem

štáva z dvou až tří granátových jablek
1/4 hrníčku granátových semínek
2 polévkové lžíce rostlinného oleje
půl kila různých hub
půl hrníčku másla
8-10 hrníčků kuřecího vývaru
půlka cibule, nakrájená najemno
1 snítka tymiánu
půl kila rýže
půl hrníčku suchého bílého vína
půl hrníčku strouhaného parmazánu
sůl
pepř

rozehřejte olej, přidejte houby a začněte je restovat. Přidejte půlku másla, aby mohly houby začít hnědnout. Poté přilijte půl hrníčku vývaru a ochuťte jak je třeba. Do jiného hrnce dejte zbytek másla, tymián a cibuli, povařte dokud cibule nebude průhledná. Přidejte rýži, osmahněte po dobu tří minut, poté přilijte víno. Za stálého míchání vařte, dokud se alkohol nevypaří. Přidávejte vývar po jednom hrníčku, vždy rýži míchejte aby se tekutina vstřebala, pak přilijte více vývaru. Přidejte šťávu z granátových jablek a vařte dokud rýže nebude uvařená téměř doměkka, ale pořád mírně tuhá. Přidejte parmazán a houby. Servírujte na talíře a ozdobte semínky.

No comments:

Post a Comment