Monday, December 13, 2010

Rajčata s tymiánem a medem

650 g rajčat
1 velký stroužek česneku, na tenké plátky
lístky ze dvou snítek tymiánu
1lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
2 lžíce balzamikového octa

Nahřejte troubu na 200 stupňů. Rajčata nakrájejte na půlky a rozložte je na plech řezem nahoru. Do každé půlky rajčete dejte tenký plátek česneku a posypte tymiánem a pokapte olejem. Pečte 30 až 40 minut, nebo dokud rajčata nebudou měkká a šťavnatá. Přendejte rajčata na talíře a nechte vychladnout. Polejte je šťávou která vznikla, když jste je pekli. V misce smíchejte ocet a med a výsledek dejte na rajčata. Ozdobte tymiánovými lístky. Rajčata se dají jíst jen tak s chlebem, ale můžete je použít i jako přílohu

No comments:

Post a Comment