Saturday, December 11, 2010

Hráškovo-mátová polévka

1 svazek jarní cibulky
1 lžíce másla
300 g mraženého hrášku
1 lžíce nasekaných čerstvých mátových lístků
750 ml zeleninového vývaru
3 lžíce zakysané smetany
sůl
pepř

Cibulky očistěte, opláchněte a nakrájejte na tenká kolečka; část natě si ponechte stranou na ozdobu. V hrnci zahřejte máslo a kolečka cibulky v něm nechte minutu sklovatět. Přidejte hrášek, mátu a horký vývar. Přiveďte k varu. Povařte pět minut, pak polovinu rozmixujte v mixéru Vraťte do hrnce a vmíchejte zakysanou smetanu. Opatrně prohřejte, ochutnejte a případně osolte a opepřete. Podávejte ozdobené natí z cibulky, můžete podávat i s krutony.

No comments:

Post a Comment