Saturday, December 11, 2010

Mrkvová kaše s badyánem a estragonem

50 g másla
1 kg mrkve, oloupané a nakrájené
menší hrst lístků estragonu
4 badyány
400 ml vývaru, zeleninového nebo kuřecího
200 ml šlehačky
šťáva z jednoho citronu

V pánvi rozpusťte máslo. Přidejte mrkev, estragon a badyán. Zlehka povařte cca 10 minut, dokud mrkev nezačne měknout. Přilijte vývar a přiveďte k varu, snižte plamen a povařte 20 minut, dokud se obsah pánve neuvaří a vývar se nezredukuje. Přidejte šlehačku a opět přiveďte k varu a ještě minutku povařte. Sundejte z plotny, vyndejte badyán, přidejte citronovou šťávu a dobře promíchejte. V mixéru nebo za pomocí ručního šlehače rozmixujte do hladka. Můžete podávat.

No comments:

Post a Comment