Monday, December 13, 2010

Zelené noky s cuketovou omáčkou

2 cukety
lžíce másla
3 hrsti špenátu
800 g vařených brambor ve slupce
1 lžíce strouhaného parmazánu
1 vejce
350 g hladké mouky
1 mrkev
1 žlutá paprika
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
parmazán a šalvěj na ozdobu

Jednu cuketu očistěte a nakríjejte na drobné kostičky. Lehce osolte, opepřete a osmahněte na másle. Špenát spařte ve vroucí osolené vodě a poté jej přeceďte, vymačkejte a nasekejte najemno. Uvařené brambory oloupejte a prolisujte do mísy. Přidejte špenát, nakrájenou cuketu, vejce, najemno nastrouhaný parmazán a hladkou mouku. Promíchejte. Posypte vál hladkou moukou a a z těsta vytvořte váleček. Nakrájejte jej na menší noky, které poté vložte do vroucí osolené vody. Až noky vyplavou, vyndejte je z vody a nechte je okapat. Mrkev, papriku a druhou cuketu očistěte a nakrájejte na kostičky. Oloupejte česnek a nakrájejte jej na plátky. Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej, nakrájenou zeleninu orestujte a dochuťte solí a pepřem. Přidejte noky, lehce promíchejte, aby se noky mohly prohřát. Podávejte ozdobené parmazánem a lístky šalvěje.

No comments:

Post a Comment