Saturday, December 11, 2010

Pomerančový sorbet s mátou

250 g krupicového cukru
300 ml vody
1 lžíci rozemnutých mátových lístků
1–2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry (pokud možno z chemicky neošetřovaných plodů)
šťáva ze šesti pomerančů

Do kastrolu nasypte cukru, přidejte lžíci rozemnutých mátových lístků a vodu. Promíchejte, přiveďte k varu a nechte minutu bublat; cukr se musí během vaření úplně rozpustit. Stáhněte z ohně a dejte vychladnout. V misce nebo džbánku smíchejte 1–2 lžičky nastrouhané pomerančové kůry (pokud možno z chemicky neošetřovaných plodů) a vymačkanou šťávu z pomerančů. Přilijte k vychladlému cukrovému sirupu a v plastové nádobě vložte do mrazničky. Sorbet občas zamíchejte (zpočátku častěji), aby se neutvořily ledové krystalky. Mrazte aspoň pět hodin – pokud máte zmrzlinovač, stačí hodina.

No comments:

Post a Comment