Monday, January 10, 2011

Bramborová kaše se šalvějem a pastiňákem

900 g pastiňáku
1,8 kg brambor
1 lžíce soli
15 lístků šalvěje
5 lžic másla
půl hrníčku zakysané smetany
půl lžičky bílého pepře

Oloupejte pastiňáky a odeberte tuhý prostředek. Zbytek nakrájejte na malé kostky a dejte do hrnce. Oloupejte a nakrájejte brambory, přidejte je k pastiňáku. Zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Přidejte sůl a vařte cca 10 minut, nebo dokud zelenina nezměkne. Slijte. Posekejte pět šalvějových listů. V malé pánvi rozpusťte máslo nad vyšším plamenem. Až přestane pěnit, přidejte pokrájené i celé šalvějové lístky a minutku nebo dvě restujte. Brambory rozšťouchejte na kaši a přidejte šalvěj s máslem, pepř a zakysanou smetanu. Pokud nechcete mít kaši s kousky, můžete ji rozmixovat.

No comments:

Post a Comment