Monday, January 10, 2011

Cibulovo-šalvějové knedlíčky

1 cibule
půl lžičky sušené šalvěje
2 hrníčky strouhanky
2 lžíce bramborové kaše
1 lžíce rozpuštěného másla
1 lžička hnědého cukru
mouka
sůl
pepř
zeleninový vývar

V minimu vody vařte cibuli a koření. Poté je potřeba výsledek slít, ale šťávu nevyhazujte. Dvě až tři lžíce cibulové šťávy přidejte ke strouhance. Cibuli rozšťouchejte a smíchejte se zbylými ingrediencemi. Dle potřeby a chuti osolte a opepřete. Na dlaně si naneste mouku a z těsta vypracujte malé kuličky. Ty následně vařte ve vývaru 5-8 minut. Knedlíčky se dají jíst jako příloha, nebo se dají dát do polévky. V tomto případě je můžete vařit přímo v polévce, ve které je chcete podávat.

No comments:

Post a Comment