Monday, January 3, 2011

Kdoulové bonbony

13 velkých kdoulí
2 citrony
1 hrníček citronové šťávy
2 hrníčky vody
cukr

Kdoule omyjte a oloupejte. Poté ovoce nastrouhejte na struhadle s největšími dírkami. Nastrouhanou kdouli dejte do tlustostěnného hrnce a přidejte vodu a šťávu ze dvou citronů. Vařte na nejnižším plameni hodinku až hodinu a půl. Vyzkoušejte, jestli je kdoule měkká. Poté sundejte hrnec z plamene a jeho obsah přeměřte na počet hrníčků. Kdouli vraťte zpět do hrnce a přidejte tolik hrníčků cukru, kolik máte uvařené kdoule. Důkladně smíchejte. Chvíli vařte nad středním plamenem, dávejte pozor, aby se vám kdoule nechytly. Poté snižte plamen na nejmenší a za velmi častého míchání vařte půl hodiny. Po uplynutí této doby přidejte hrníček citronové šťávy a vařte ještě další půl hodinu. Poté naberte jednu lžičku obsahu hrnce a lžičku položte na talířek. Pokud vám směs neteče ze lžičky pryč, máte už skoro hotovo. Teď je potřeba přelít do hlubokého talíře nebo pečící formy. Nechte tři dny schnout a nezapomínejte po tuto dobu bonbony překlápět, což je jednodušší pokud nařežete hmotu na kousky, jakmile to půjde. Až bonbony zaschnou, tak je zabalte a uschovejte v lednici, dokud je nebudete chtít sníst.

No comments:

Post a Comment