Friday, January 21, 2011

Bramborová polévka s hráškem a mátou

800 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
litr zeleninového vývaru
350 g mraženého hrášku
hrst máty, posekané
2 lžíce oleje
1 cibule, nakrájená

V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a osmahněte ji. Po pěti minutách přidejte brambory, vývar a přiveďte k varu. Přiklopte a povařte 10 až 15 minut s tím, že hrášek je potřeba přidat dvě minutky před tím, než se polévka dodělá. Z polévky odeberte čtvrtinu zeleniny a dejte do misky, kterou si odložte stranou. Zbylou polévku v hrnci rozmixujte. Poté přimíchejte zeleninu z misky, dochuťte solí a přidejte mátu. Podávejte s pečivem. Máty můžete použít klidně i víc, podle toho, jak moc máte rádi její chuť. Místo máty můžete také použít bazalku. Výsledkem je sice jiná polévka, ale i ta je vynikající.

No comments:

Post a Comment