půl hrníčku cukru
6 žloutků
jeden a čtvrt hrníčku šlehačky
jeden a čtvrt hrníčku plnotučného mléka
5-6 zelených kardamonových semen, lehce podrcených
čtvrt hrníčku medu
Do hrnce dejte mléko, med a kardamon a za stálého míchání ohřívejte, dokud směs nebude horká, ale nesmí se začít vařit. Sundejte z plotny a nechte alespoň čtvrt hodiny odstát, aby se chutě mohly promíchat. V misce smíchejte žloutky s cukrem. Z odstaveného hrnce vyjměte kardamon a dejte jej zpět na plotnu a ohřívejte. Trochu směsi z hrnce přidejte do misky se žloutky. Pořádně promíchejte. Obsah misky potom přidejte do hrnce. Za stálého míchání zahřejte na 65 stupňů, ale ne víc. Dejte do lednice na několik hodin a nebo přes noc. Poté do hrnce přidejte domácí šlehačku. Důkladně promíchejte, přendejte do vhodné nádoby a dejte do mrazáku. Každou půl hodinu zmrzlinu vyndejte a promíchejte, dokud úplně nezmrzne. Zabráníte tak vzniku krystalků a zmrlina bude krásně krémová
Friday, January 14, 2011
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment